ترکیه

مهاجرت به ترکیه

9 سال تجربه موفق در اخذ پذیرش و ویزا ترکیه

در این قسمت به بررسی اجمالی کشور ترکیه می‌پردازیم.

اطلاعات کلی

مساحت

تقریباً ۸۱۴ هزار کیلومتر مربع

جمعیت

بیش از ۸۵ میلیون نفر

حکومت

جمهوری

زبان رسمی

ترکی

دین

اسلام (اکثریت سنی)، اقلیت‌هایی از مسیحیان، یهودیان و سایر ادیان

اطلاعات اقتصادی

واحد پول

لیر ترکیه (TRY)

اقتصاد

اقتصادی نوظهور با تمرکز بر صنایع، گردشگری، کشاورزی و تولیدات نساجی

تجارت

شریک تجاری مهم بسیاری از کشورها، از جمله آلمان، روسیه و ایالات متحده

بخش‌های اقتصادی

خدمات، صنعت، کشاورزی، گردشگری

اطلاعات اجتماعی

ترکیب نژادی

عمدتاً ترک، با اقلیت‌های قومی مانند کرد، عرب و سایر گروه‌های قومی

سطح سواد

در حال افزایش، اما تفاوت‌هایی بین مناطق شهری و روستایی وجود دارد.

شاخص توسعه انسانی

متوسط، با تفاوت‌های قابل توجه بین مناطق مختلف.

شاخص جینی

 نسبتا بالا، نشان دهنده نابرابری درآمدی

شهرهای مهم

پایتخت

آنکارا

بزرگترین شهر

استانبول

شهرهای بزرگ

ازمیر
بورسا
آنتالیا

دانشگاه‌های مهم

دانشگاه‌های برتر در زمینه‌های مختلف

دانشگاه فنی استانبول (Istanbul Technical University)
دانشگاه بوغازیچی (Boğaziçi University)
دانشگاه بیلکنت (Bilkent University)
دانشگاه آنکارا (Ankara University)

سیستم مهاجرتی

وب‌سایت رسمی دولت

آدرس وب‌سایت

www.tccb.gov.tr

تحصیل در ترکیه هر ساله هدف دانشجویان زیادی از اروپا ، آمریکا ، آسیا ، آفریقا و به خصوص ایران است که این کشور را به دلیل فرهنگ بالا ، هزینه زندگی مناسب ، پژوهش و آموزش موفق ، موقعیت جغرافیایی عالی و فرصت تحصیل به زبان انگلیسی انتخاب می کنند.

ترکیه با قرار گرفتن در هر دو قاره آسیا و اروپا یک جاذبه برای دانشجویان از هر دو قاره بوده و با بیش از 183 دانشگاه توانسته در مدت کوتاهی جایگاه علمی خود را به خوبی ارتقا بخشد .

کشور ترکیه به پرورش افراد مشهوری همچون مصطفی کمال پاشا معروف به آتاتورک شهرت دارد که توانست جمهوری را در این کشور پایه گذاری نماید ، این فرد موجب گردید تا تمامی مراکز آموزشی و دانشگاه های کشور ترکیه بر مبنای جدایی از سیاست و یا دین بنا گذاری شده و مطابق با آموزش های نوین اروپا اداره شوند.

زبان تحصیل در ترکیه

ترکیه به عنوان کشوری که مردم آن تماما به زبان ترکی صحبت می کنند ، سیستم آموزشی خود را نیز از همان ابتدا بر اساس این زبان در تمامی مقاطع آموزشی از پیش دبستانی تا دانشگاه برنامه ریزی نموده است . بنابراین زبان نخست تحصیل در این کشور زبان ترکی می باشد.

اما ترکیه از جمله کشورهایی است که علیرغم تعصب خاص مردم به مذهب و زبان رسمی کشورشان ، دولت انعطاف پذیری قابل تحسینی در زمینه تحصیل و آموزش به خرج داده و سایر زبان ها به خصوص انگلیسی را به صورت جدی در برنامه آموزشی خود وارد نموده است به طوری که می توان گفت مابین ۳۰ تا ۷۰ درصد زبان مورد استفاده در دانشگاه ها زبان انگلیسی است.

البته یادگیری زبان ترکی با مزایای قابل توجهی برای دانشجویان بین المللی همراه است که می تواند تحصیل در ترکیه را برای شما کاملا رایگان سازد . علاوه بر این جهت تحصیل در ترکیه در برخی از رشته های دانشگاهی مانند علوم پزشکی شما ملزم به یادگیری زبان بومی مردم خواهید بود

البته زبان تحصیل در ترکیه علاوه بر این می تواند شامل فرانسوی ، آلمانی و روسی نیز در برخی از دانشگاه ها انجام شود.

تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم

ورود به سیستم آموزش عالی و تحصیل در ترکیه می تواند با مدرک دیپلم و از همان ابتدای آموزش عالی آغاز شود . در واقع دانشگاه های ترکیه این امکان را برای دانشجویان بین المللی فراهم نموده اند که بتوان پس از دبیرستان برای هر رشته و مقطع درخواست داد.

تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم شما را ملزم به شرکت در آزمون ورودی در دانشگاه های این کشور می سازد که هر یک به صورت جداگانه و با شرایط خاص خود برگزار می شوند . معمولا اغلب دانشجویان بین المللی ترجیح می دهند تا با شرکت در دوره های آمادگی قبل از دانشگاه ، خود را به صورت کامل واجد شرایط ورود به رشته دلخواهشان سازند.

معمولا اغلب رشته های دانشگاهی مانند علوم پزشکی و یا مهندسی پس از تطبیق واحد داوطلب را ملزم به سپری کردن برخی از دروس پایه می نمایند تا بتواند به سطح موردنیاز دانشگاه دست یابد.

ارائه ریز نمرات سه سال آخر جزو شرایط اصلی اغلب دانشگاه ها بوده و باید تمامی مدارک به صورت ترجمه شده به زبان انگلیسی و یا ترکی به دانشگاه ارائه شوند.

آزمون های ورودی دانشگاه های ترکیه

جهت تحصیل در ترکیه و ورود به دوره کارشناسی در دانشگاه های این کشور لازم است که متقاضی در یکی از دو آزمون ورودی YÖS یا SAT شرکت و نمره‌ی قبولی را به دست آورد . شرط نخست برای شرکت در این آزمون ها داشتن مدرک دیپلم و ارائه نمرات دبیرستان است ، از مزیت های این دو آزمون عدم نیاز به هیچ گونه شرط سنی یا پیش زمینه تحصیلی و یا معدل خاص است که شخص با هر دیپلمی به شرط آوردن نمره قبولی در آزمون می تواند به تحصیل مشغول شود.

آزمون های ورودی دانشگاه های ترکیه در سال های قبل به صورت متمرکز و سراسری در آنکارا برگزار می شد اما در سال های اخیر به دانشگاه ها واگذار شده و هر دانشگاه مطابق با قوانین خود آن را برگزار می کند . مراجعه به عنوان صفر تا صد آزمون YOS ترکیه می توانید به آخرین اطلاعات در رابطه با نحوه برگزاری این آزمون دست یابید.

در رابطه با آزمون SAT نیز می توان گفت که این آزمون توسط موسسه آموزشی College Board در آمریکا اجرا می شود و به عنوان یکی از معتبرترین آزمون های فاکتورهای پذیرش واجد شرایط بودن شما را جهت ورود به رشته های شاخصی همچون پزشکی و دندانپزشکی تضمین می سازد .

 

مدارک مورد نیاز پذیرش دانشگاه های ترکیه

  • ارائه آخرین مدرک تحصیلی
  • ریز نمرات مقطع دبیرستان
  • کپی شناسنامه
  • گواهی تسلط به زبان انگلیسی
  • پاسپورت معتبر
  • گواهی کمک هزینه تحصیلی
  • فرم درخواست تکمیل شده
  • گواهی تمکن مالی
  • انگیزه نامه
  • توصیه نامه از اساتید

شرط معدل برای تحصیل در ترکیه

از آنجا که پذیرش و تحصیل در ترکیه به فاکتورهای متعدددی وابسته  و نحوه عملکرد دانشگاه های دولتی با خصوصی این کشور متفاوت است ، نمی توان شرط معدل برای تحصیل در ترکیه را دقیقا نمره خاصی مشخص کرد ، زیرا در دانشگاه های دولتی آزمون های ورودی YOS و SAT نقش مهمی را در پذیرش دانشجو ایفا می کنند ، در حالی که در برخی از دانشگاه های خصوصی صرفا معدل به عنوان ملاک پذیرش قرار می گیرد.

چنانچه در دانشگاهی آزمون ورودی را به عنوان فاکتور اصلی درنظر داشته باشند ، در صورت هم نمره شدن دو داوطلب ، معدل به عنوان فاکتور اصلی پذیرش تحصیلی در ترکیه مورد بررسی قرار می گیرد . از این رو شرایط دانشجو و دانشگاه به همراه رشته انتخابی نقش بسیار مهمی را در این زمینه ایفا می کنند.

اما به شما توصیه می کنیم تا با داشتن معدل بالای 17 شانس خود را برای پذیرش در اغلب دانشگاه و رشته های تحصیلی بالا برده و به بررسی سایر ملاک ها بپردازید تا بتوانید از این بابت در اولولیت نسبت به سایر داوطلبان قرار بگیرید.

 

هزینه های تحصیل در ترکیه

دانشگاه های ترکیه از مقرون به صرفه ترین انتخاب هایی ست که به واسطه آنها می توانید با حداقل هزینه به مدرکی معتبر برسید ، با مطالعه جدول هزینه های زیر درخواهید یافت که هزینه های تحصیل در ترکیه از برخی کشورهای اروپایی مانند فرانسه و یا آلمان بسیار مناسب تر بوده و شرایط تحصیلی نیز مطابق با همان ها پیش می رود.

مقطع تحصیلی زبان تحصیل شهریه تحصیلی 
کارشناسی در دانشگاه های دولتی به زبان بومی 250 تا 750 دلار 
کارشناسی در دانشگاه های دولتی به زبان انگلیسی 1500 دلار 
کارشناسی ارشد در دانشگاه های دولتی به زبان بومی 600 دلار 
کارشناسی ارشد در دانشگاه های دولتی به زبان انگلیسی 900 دلار 

البته هزینه های تحصیل در ترکیه بر اساس رشته ، مقطع تحصیلی ، دولتی و غیر انتفاعی بودن دانشگاه و زبان تحصیل متفاوت است و هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی بسیار کمتر از دانشگاه های خصوصی می باشد.

البته تمامی این هزینه ها مختص به دانشگاه های دولتی این کشور و به طور تقریبی است و دانشگاه های خصوصی هزینه ای بالاتر تا 20000 دلار را در برخی رشته ها مانند پزشکی دریافت می کنند .

امکان تحصیل رایگان در ترکیه

یکی از اصلی ترین دلایلی که می توان تحصیل در ترکیه را به عنوان انتخاب عاقلانه به شما توصیه کرد ، فرصت تحصیل به صورت رایگان و یا با حداقل هزینه در این کشور می باشد.

امکان تحصیل رایگان در ترکیه بیشتر در دانشگاه های دولتی این کشور امکان پذیر است که شما از طریق آزمون ورودی و یا تسلط به زبان ترکی واجد شرایط بهره مندی از خدمات دولتی این کشور خواهید شد . از این رو به شما توصیه می کنیم تا دو فاکتور را به صورت جدی جهت بهره مندی از امکان تحصیل رایگان در ترکیه به کار بگیرید:

  • تسلط به زبان ترکی
    • قبولی در آزمون ورودی دانشگاه

 

مزایا و معایب تحصیل در ترکیه

کشور ترکیه نیز همانند بسیاری از مقصدهای تحصیلی با مزایا و معایب خاص خود همراه است و دانشجویان بین المللی باید ضمن درنظر گرفتن مزایای متعدد آن ، چالش های پیش روی خود را نیز شناخته و از همان ابتدا از آنها آگاه باشند . البته این کشور به دلیل همسایگی با کشورمان ایران جنبه های مثبت زیادی را پیش روی شما عزیزان قرار می دهد.

 چنانچه بخواهیم به برخی از مزایا و معایب تحصیل در ترکیه اشاره کنیم ، باید از موراد زیر نام ببریم:

  • فاصله بسیار نزدیک با ایران
  • هزینه های مقرون به صرفه
  • شباهت فرهنگ مردم و جامعه
  • تنوع فرهنگی بالا
  • عدم نیاز به صدور ویزا

در رابطه با معایب چالش برانگیز تحصیل در ترکیه نیز می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • یادگیری زبان ترکی استانبولی
  • شهریه بالای برخی از دانشگاه های خصوصی
  • شرکت در آزمون های ورودی به زبان ترکی
  • کمبود خوابگاه به دلیل افزایش ظرفیت دانشجویان بین المللی

 

سوالات خود درباره‌ی مهاجرت را از ما بپرسید

اولین مشاوره خود را رایگان دریافت نمایید

اگر در مورد مهاجرت به ترکیه سوالی دارید اینجا بپرسید

    حساب کاربری خود را ایجاد نمایید

    دریافت مشاوره تخصصی (رایگان)

    فیلدهای دلخواه برای نمایش را انتخاب کنید. سایر فیلدها مخفی می شود. برای ترتیب دلخواه فیلدها را به محل دلخواه بکشید و رها کنید.
    • عكس
    • شناسه محصول
    • امتیاز
    • قیمت
    • موجودی
    • موجودی
    • افزودن به سبد خرید
    • توضیحات
    • محتوا
    • وزن
    • ابعاد
    • اطلاعات تکمیلی
    برای مخفی شدن نوار مقایسه، بیرون از کادر کلیک کنید
    مقایسه

    برای دریافت مشاوره تخصصی رایگان کلیک کنید