در این قسمت به بررسی اجمالی کشور انگلستان میپردازیم.
۱۳۰۳۹۵ کیلومتر مربع (توجه داشته باشید که این مساحت مربوط به خود انگلستان است و نه کل بریتانیا)
حدود ۶۷ میلیون نفر
پادشاهی مشروطه
انگلیسی
مسیحیت (اکثریت پروتستان)، اسلام، هندوئیسم، سیکهیسم، بودیسم و یهودیت
پوند استرلینگ (£)
یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان با تمرکز بر خدمات مالی، صنایع خلاق، تولید و تجارت
شریک تجاری مهم بسیاری از کشورها، از جمله ایالات متحده، چین و آلمان
خدمات، صنعت، کشاورزی
اکثریت سفیدپوست بریتانیایی، همراه با جمعیت قابل توجهی از مهاجران و پناهندگان از سراسر جهان
بسیار بالا، با سیستم آموزشی قوی و گسترده
بسیار بالا، در رتبههای برتر جهانی
نسبتا پایین، نشان دهنده توزیع نسبتا عادلانه درآمد
لندن
لندن
کشور انگلیس، یکی از گزینههای برجسته برای ایرانیان در طرح مهاجرت است؛ زیرا زندگی در این دیار، بهرههای فراوانی را به همراه دارد و آینده تحصیلی و شغلی مهاجران را تضمین مینماید. طبق قوانین انگلیس، مهاجرت به این کشور از طریق راههای تحصیلی، شغلی، سرمایهگذاری، ازدواج، تولد و پناهندگی امکانپذیر است؛ البته برخی از این مسیرها، خود شاخصههای گوناگونی از مهاجرت را دربرمیگیرند، از جمله مهاجرت از طریق سرمایهگذاری که حاوی روشهایی چون خرید ملک، خرید اوراق قرضه، ویزای نوآفرینی، استارتاپ و کار در شرکت میشود.
متقاضیان خارج از اتحادیه اروپا، میبایست به صورت قانونی تعداد سالهای مشخصی را در انگلیس ساکن شوند تا بتوانند اقامت این کشور را بهدست آورند. به عنوان مثال، اگر یک فرد غیر اروپایی از طریق ازدواج به انگلیس مهاجرت کرده باشد، میتواند پس از ۲ سال زندگی مشترک با همسر انگلیسی خود، اقامت دائم را دریافت نماید. همچنین افرادی که مجوز کاری Tier ۱ و Tier ۲ انگلیس را دریافت یا به روش سرمایهگذاری مهاجرت کردهاند و همچنین افرادی که مالکیت یک بیزینس در انگلیس را بر عهده دارند، پس از ۵ سال زندگی در این کشور، میتوانند برای دریافت اقامت دائم درخواست دهند.
برای دریافت اقامت دائم انگلیس، شرایط فرد متقاضی بررسی خواهد شد و باید از یک سری شرایط همچون سطح زبان مناسب، تمکن مالی مناسب و … برخوردار باشد. همچنین لازم است هزینه درخواست اقامت دائم هم پرداخت گردد که به مبلغ حدودی ۲۴۰۰ پوند میباشد. افرادی که میخواهند علاوه بر خود، برای اعضای خانواده شان نیز اقامت دائم دریافت کنند باید برای هر کدام از آنها درخواست را ثبت نمایند.
نکته مهم در مورد دریافت اقامت دائم انگلیس این است که دارندگان اقامت دائم این کشور پس از یکسال، میتوانند برای دریافت تابعیت انگلیس درخواست ثبت نمایند.
مراحل مهاجرت به انگلیس عبارتند از:
پس از تکمیل فرم، باید هزینه رزرو وقت در سفارت انگلیس پرداخت شود و پس از دریافت وقت، حداکثر ۳ ساعت زمان داده میشود تا هزینه پرداخت گردد. در صورت عدم پرداخت هزینه، درخواست باطل خواهد شد.
در مورد مصاحبه در سفارت انگلیس، باید دانست که سفارت این کشور در ایران غیرفعال است؛ بنابراین برای انجام مراحل مصاحبه و انگشتنگاری، به یکی از کشورهای همسایه مانند ترکیه و امارات مراجعه نمایید.
مهاجرت کاری، همچون مهاجرت تحصیلی، جذابیتهای خود را دارد. افراد میتوانند با تحصیلات آکادمیک، تجربه و سابقه کاری، وارد بازار کار انگلیس شوند و امکان پیدا کردن شغل، هم برای افراد تحصیلکرده و هم برای افرادی که تحصیلات چندانی ندارند، فراهم است. یک راه مهاجرت کاری به انگلیس، دریافت پیشنهاد شغلی از یک شرکت یا کارفرمای انگلیسی است. در این راه، باید دعوتنامه معتبر شغلی ارائه شود و سپس میتوان ویزا را دریافت کرد.
کشور انگلیس هر ساله لیستی از موقعیتهای شغلی مورد نیاز خود در رشتههای مختلف ورزشی، هنری، مهندسی، مدیریتی، علوم پزشکی و … منتشر میکند و برای این موقعیتهای شغلی، نیروی کار خارجی هم جذب میکند. افراد با بررسی موقعیتهای شغلی میتوانند برای آنها درخواست دهند و بدین طریق به این کشور مهاجرت نمایند.
پس از بررسی موقعیتهای شغلی و ثبت درخواست در اداره مهاجرت بریتانیا، باید منتظر بررسی درخواست و مدارک خود باشید و اگر واجد شرایط لازم باشید، ویزایی تحت عنوان ویزای اسکیل ورکر انگلیس برای شما صادر میشود. با استفاده از این ویزا میتوانید همراه همسر و فرزندان خود به انگلیس مهاجرت کنید و پس از ۵ سال اقامت در این کشور، اقامت دائم خود و خانواده تان را دریافت نمایید.
لازم به ذکر است که دریافت ویزای اسکیل ورکر انگلیس، نیاز به ارائه مدرک زبان انگلیسی معادل با CEFR B۱ دارد که سطح B۱ معادل با نمره آیلتس بین ۴ و ۵ است. همچنین لازم است حداقل ۱۲۷۰ پوند به مدت ۲۸ روز متوالی قبل از تاریخ ثبت درخواست، در حساب شما موجود باشد. نکته مهم دیگر در خصوص دریافت ویزای اسکیل ورکر انگلیس، داشتن حداقل ۷۰ امتیاز طبق سیستم امتیازی بندی برنامه اسکیل ورکر میباشد.
نگلیس، به منظور حمایت از افرادی که در کشورهای محل سکونت خود تهدید میشوند، درخواستهای پناهندگی را بررسی کرده و در برخی موارد، متقاضیان را بهعنوان پناهنده پذیرفته است. این کشور عضو کنوانسیون پناهندگی جنیوا میباشد، که کشورهای عضو ملزم به بررسی درخواستهای پناهندگی هستند و شرایط بهتری را برای پناهجوها فراهم میآورند.
لازم به ذکر است با وجود مشکلات فراوان و مخاطرات این راه موسسه فرتاک مهاجر به هیچ وجه این روش را توصیه نکرده و هیچگونه خدماتی در این زمینه ارایه نمی دهد، این مقاله صرفا جهت اطلاع رسانی از قوانین پناهندگی انگلستان تهیه شده است.
هزینههای مرتبط با مهاجرت به انگلیس شامل بیمه، تمکن مالی لازم و… است. در ویزاهای مختلف، هزینههای جداگانهای نیز وجود دارد. به عنوان مثال در ویزای تحصیلی، شهریه دانشگاه نیز باید در نظر گرفته شود. در ادامه به برخی از این هزینهها اشاره میشود:
هزینه دریافت ویزا بر اساس نوع ویزا متغیر است. به عنوان مثال:
دریافت مشاوره تخصصی (رایگان)